Македонија

Бутел добива ново повеќенаменско игралиште

Бутел добива ново повеќенаменско игралиште

Во скопската општина Бутел денеска свечено ќе биде пуштено во употреба ново повеќенамесно игралиште.

Игралиштетот е лоцирано во улицата Призренска во непосредна близина на основното училиште „Климент Охридски. А, на свеченоста покрај претставници на локалната власта ќе присуствува и премиерот Никола Груевски.