Политика

Изјава на претседателот Ѓорге Иванов по гласањето на изборите

Изјава на претседателот Ѓорге Иванов по гласањето на изборите

Очекуваме во најскоро време да се конституира новиот состав на Собранието, да се избере влада и владата да ги исполни сите ветувања што ги даде во предизборниот период. Очекуваме конечно да излеземе од политичката криза и да се посветиме на нашите стратегиски цели, да ја вратиме евроатлантската агенда на највисокото место, да биде приоритет на државата, потенцира Иванов.

Како што рече, свесни сме за настаните што ни се случија во изминатите години. Тоа треба да биде поука за сите во политиката.

Свесни сме и за сите предизвици во регионот и пошироко. Затоа ни се неопходни институции со полно капацитет кои ќе се справуваат со сите предизвици, истакна претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов по гласањето.