петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 0

Царината и Државниот инспекторат за земјоделство потпишаа Меморандум за соработка

Царинската управа и Државниот инспекторат за земјоделство ја интензивираат соработката за ефикасно и координирано дејствување во делот на контролата на земјоделските производи.

меморандум

Поврзани вести

Ова, како што соопштува Царинската управа, е регулирано со денеска потпишаниот Меморандум за соработка.

Со Меморадумот меѓу другото, се пропишува размена на информации во насока на непречено, редовно и безбедно одвивање на контролата на земјоделските производи и други објекти и предмети, производи за заштита на растенијата, ѓубрива, биостимулатори и подобрувачи на својствата на почвата, семе и саден материјал за земјоделски растенија.

Активностите на заемна помош врз основа на потпишаниот Меморандум ќе бидат конкретизирани преку следење, усогласување, оптимизација на процесите и изнаоѓање на решенија за евентуално пројавените проблеми.

Најчитани вести