Балкан

Цариниците во шок – еве што открија во куфер

Цариниците во шок – еве што открија во куфер

Цариниците на аеродромот Никола Тесла во Белград вчера во изгубен багаж на еден патник пронајдоа традиционален кинески напиток во кој се наоѓа змија и шкорпија, како и неколку корени од билки.

Егзотичниот напиток кој служи како афродизијак од Пекинг во својот багаж го донел 40-годишен белграѓанец. Нему багажот му се загубил, па вчера му го пронашле и му се јавиле од аеродромот да го преземе. Тогаш цариниците направиле влезна контрола на багажот со рентген, кога на мониторот јасно се видело шишето во чија внатрешност пливале змија и шкорпија.