република
Интервјуа ТОП Македонија

Интервју со Груевски за Република: Граѓанскиот сектор не смее да остане во рацете на Сорос

Се договоривме да направиме едно интервју поврзано со активностите на Сорос во Македонија. Често е спомнуван, особено од Вашата партија,...
Интервјуа ТОП Македонија

ФОРБС: Како Македонија ја преживеа мигрантската криза, ја зголеми својата економија и ги намами странските инвестиции

Разговаравме со поранешниот премиер Никола Груевски, веднаш по неговото службено патување во Вашингтон и Њујорк од 3-7 октомври. Во продолжение...
сорос
Интервјуа ТОП

Груевски: И покрај кризата продолжуваме да спроведуваме економски политики кои носат развој и работни места (Мегаинтервју – петти дел)

Една третина до една половина се дебело платени од организаторите, главно НВО. И тие се најголем дел од агресивните. Тоа се луѓе што не...