четврток, 25 мај 2017  |  Вести денес: 37

Archive: Колумни Subscribe to Колумни

StefanVlahovMitcov

Кога македонските политичари се задоволни, губитници се народот и државата

Потпишаниот на 20 јули договор меѓу политичките партии наликува на случајот од познатата анекдота кога некој потпишал брак со (с)ороспија и пред првата брачна ноќ и’ вели: „Ај, дано излезеш чесна“,...
StefanVlahovMitcov

Пучот во Турција е предупредување за Македонија

ЗОШО ВО ВАШИНГТОН НИКОГАШ НЕМАЛО ОБИД ЗА ПУЧ? ЗАТОА ШТО ТАМУ НЕМА АМЕРИКАНСКА АМБАСАДА. Обидот за пуч против Ердоган се покажа токму за тоа за кое повеќе пати сум пишувал: САД можат да бидат победени...
StefanVlahovMitcov

По самитот на НАТО светската војна е се’ поблиску

Самитот на НАТО во Варшава го потврди тоа кое сите /со исклучок на македонските политичари/ го знаевме: подготовката за војна со Русија е при крај. Станува збор како за воена, така и за економска и пропагандна...
StefanVlahovMitcov

Македонските политичари немаат појма од државност

Доколку еден народ сака да има подобра иднина, мора да ја знае за себе целата вистина како и тоа што го кочи кон таа цел. Историјата ни дава џокери преку повторување на историските состојби во разни временски...
StefanVlahovMitcov

Забрана на антимакедонски и атидржавни партии и здруженија

Во минатата колумна пишував дека Велика Британија сака да излезе од ЕУ и тоа не толку заради имигрантите, туку заради идните руски ракети. Народот добро сфаќа каде го турка светската мафија. Затоа и...

Странските политички газди надвор од Македонија!

На прославата поврзана со 26-годишнината на ВМРО-ДПМНЕ партискиот лидер Никола Груевски кажа дека „народот врие“ и веќе не можел да го контролира ова вриење. Всушност, македонскиот народ врие уште...
StefanVlahovMitcov

Импичмент на политичката елита

Наместо циркузантскиот импичмент на претседателот Иванов, кој се спроведува во Собранието, имам сериозен предлог: ИМПИЧМЕНТ НА ЦЕЛАТА ПОЛИТИЧКА ЕЛИТА! Доста веке од „кооперативни“ идиоти кои за пари,...
Stefan-Vlahov-Micov-int113-1

За одбрана на Македонија – глава во торба и напред

Секојдневно на улица граѓани ме прашуваат: До кога ќе продолжи ова лудило, овој вандализам? Мојот едноставен одговор е дека СЕТО ТОА МОЖЕ ДА ЗАВРШИ ЗА ЕДНА НЕДЕЛА, САМО ШТО ЛУЃЕТО КОИ МОЖАТ ДА СТАВАТ...
StefanVlahovMitcov

Политичарите секојдневно ја уриваат Македонија

Во минатата колумна пишував дека во Македонија постои реален народ и виртуелни политичари. За жал, тие виртуелни фаци носат реална штета на македонскиот народ и држава. Со своите дејствија ја уништија...
StefanVlahovMitcov

Кој ќе плати за теророт врз македонскиот народ?

Најголемата измама во политиката е митот за политичката одговорност. Зошто е тоа мит? Затоа што политичка одговорност не постои. Од далечното минато до денес одговорноста практично е финансиска и физичка....
StefanVlahovMitcov

Моментниот македонски приоритет: Одржување на изборите и протерување на Бејли

Иако во досегашниот живот сум напишал безброј политички анализи (не сум аматер како 90 отсто од колумнистите) никогаш не сум имал политички амбиции. Одвратни фаци како Бејли, Ван Хауте, Гарет, Орав, Хан...
StefanVlahovMitcov

Има ли кој да им каже на Заев и на странците: „Ај, сиктер!“

Македонската историја е целосна потврда на мислата на Ткидит, дека историјата се повторува. Со разни луѓе и генерации, но со ист резултат. За жал, кај нас секогаш тоа повторување е драматично и жално....
StefanVlahovMitcov

Нема помирување со непријателите на Македонија!

Во претходната колумна пишував дека сите предмети отворени од нелегитимното Јавно обинителство со почетна буква Т значат ТЕРОР. Потврдата за тоа дојде само ден подоцна со самоубиството на Коста Крпач....
StefanVlahovMitcov

Долу рацете од Македонија!

Учесниците на тркалезната маса на тема „Одбрана на македонската независност, име, идентитет“ организирана на 25 април ги повикаа македонските државни институции и македонскиот народ на практични...
StefanVlahovMitcov

Порака до Заев и Чадорот – избори ќе има, но вас ќе ве нема

Во минатата колумна пишував дека на Македонија и’ недостасуваат лидери и еден ден потоа дојде Одлуката на претседателот Иванов да ги аболицира сите политичари. Таа одлука изгледаше како невиден идиотизам. САМО...

Најчитани вести