Македонија Економија

Американска и француска компанија ќе инкасираат 3,5 милиони евра за надзор во изградбата на патот Градско-Дреново

Американската компанија „Хил Интернешнал“, глобален лидер во управувањето со градежни ризици, објави вчера дека заеднички со француската...
Економија

Чевларската индустрија бара намалување на придонесите поради неможноста да исплаќа 12.000 денари минимална плата

Да се намалат придонесите за да може да се исплаќа минимална плата од 12.000 денари и одреден период да останат фиксни придонесите за плата...
Економија

Сугарески најави експресен пат Штип – Радовиш, ВМРО-ДПМНЕ му се заблагодари за реализација на нивниот проект

Добро е што Владата на СДС го реализира проектот на ВМРО-ДПМНЕ за градба на експресниот пат Штип-Радовиш. Од владата на ВМРО-ДПМНЕ и со...