Економија

Груевски: Нашиот фокус да ја трансформираме македонската економија со инвестиции донесе конкретни резултати

Владата којашто ја предводев од 2006 до 2016 беше фокусирана на ЕУ-интеграциите. Во овој период добивме неколку позитивни препораки за отворање...
Економија

Создаваме стабилна бизнис клима и одржлив економски модел што Македонија ја позиционира како стабилна бизнис дестинација за инвеститорите од Косово

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, во рамките на еднодневната официјална посета на Република Косово, заедно...