Македонија Политика

Димовски: Законот за употреба на јазиците е вон Уставот, дискриминирачки кон македонскиот и јазиците на помалите заедници

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ и Колицијата „За подобра Македонија“ имаат намера да гласаат позитивно за трите закони по скратена постапка...
Македонија Политика

Груевски: Кога ВМРО-ДПМНЕ дојде на власт во 2006-та, се почувствува како е да се има нова влада со концепт и стратегија

Првите 100 дена на Владата што јас ја предводев во 2006, значи не во 2008 кога веќе бевме две години на власт, не во 2011, не во 2014 кога имаше уште...
Политика

Груевски во Куманово: Ќе понудиме решенија на следните локални избори кои ќе ги решат проблемите на кумановчани затоа што заслужуваат подобро

Денеска го посетив Куманово. Срдечно и топло добредојде од кумановчани, со кои продискутиравме за проблемите кои ги мачат, и нивните...
Македонија Политика

ВМРО-ДПМНЕ: Владата за само три месеца ги задолжи граѓаните за 170 милиони евра и го загрози денарот

Расипништвото на оваа влада за само три месеца успеа да ја задолжи Македонија и граѓаните за над170 милиони евра, пари кој еден ден ќе...
Политика

СДСМ: Граѓаните ќе го казнат криминалното владеење на ВМРО-ДПМНЕ на локално ниво и ќе дадат поддршка на кандидатите на СДСМ

Пресудите и подигнатите обвиненија против неколку градоначалници од ВМРО-ДПМНЕ докажуваат дека коруптивното, криминално и расипничко...