Политика

ВМРО-ДПМНЕ: Со вакво расипничкото трошење и цедење на државната каса Заев и СДС за брзо време ќе ја доведат државата пред колапс

Владата на ВМРО-ДПМНЕ изгради ПЕТ-центар, а вкупната инвестиција изнесуваше 16 милиони евра. Станува збор за најсложен здравствен објект...
Македонија Политика

Пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ наместо да ги одбиваат предложените законски решенија, во преден план да ги стават интересите на граѓаните

Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“ апелираат до СДСМ наместо да се служат со најразни тактики и обиди...
Македонија Политика

ВМРО-ДПМНЕ со кривична пријава за Рашковски за злоупотреба на службената должност и овластување

ВМРО-ДПМНЕ поднесе кривична пријава до Основното Јавно Обвинителство за Генералниот секретар на Владата на Република Македонија, Драги...
Македонија Политика

ВМРО-ДПМНЕ: Неспособност, хаос, лаги и понижување е се што видовме од неспособната влада на СДС во првите 100 дена

Неспособност, хаос, лаги и понижување е се што видовме од неспособната влада на СДС во првите 100 дена. Сведоци сме дека владата на СДС...
Македонија Политика

Ѓорѓиевски: Заев и Спасовсκи прават стратегија за потκуп на гласачите преκу ангажирање на полицијата во нивна фунκција, но на овие избори ништо нема да им помогне

Зоρан Заев и Оливеρ Спасовсκи се свесни деκа за 100 дена од нивното владеење, освен сκандали, не напρавија буκвално ништо за гρаѓаните....
Македонија Политика

Стојаноска: Од ветувањата кои СДС ги даде во здравството, македонските граѓани не видоа ништо

Изминативе 100 дена од доаѓањето на власт неспособната влада на СДС ветуваше разно разни реформи и подобрување на услугите во здравството....
ТОП Македонија Политика

ВМРО-ДПМНЕ: Неспособната влада на Заев за 100 дена власт расипнички ги потроши парите на граѓаните и не реализираше ниеден проект

Во време на владеење на ВМРО-ДПМНЕ и Никола Груевски, се купија неколку компјутерски томографи, а вредноста на еден таков томограф беше...
Политика

Аеродром ВО МОЕТО СРЦЕ: Марин врбува малолетни деца да се зачленат во СДСМ, а нивните семејства да ја подржат неговата кандидатура

Од анонимни извори дознаваме за противзаконска и политичка мобилизација на малолетници – средношколци од страна на кандидатот за...
Македонија Политика

Крстаноски: 300.000 граѓани ја искористија мерката за купување на дворно место по евро за метар квардатен

Зоран Крстаноски на денешната трибина „Отворено со Комисијата за транспорт и врски на ВМРО-ДПМНЕ“ истакна дека голем дел од економската...
Македонија Политика

Димовски: Стопирањето на трите автопата ја покажува неспособноста на СДСМ за менаџирање со големи капитални проекти

Гоце Димовски на денешната трибина „Отворено со Комисијата за транспорт и врски на ВМРО-ДПМНЕ“ истакна дека Владата предводена од...