ТОП Македонија Политика

ВМРО-ДПМНЕ: Ако СДСМ бескорисно не потрошеше 334 милиони евра, можеа да се изградат 40 современи болници

Со досега потрошените 334 милиони евра Владата на СДСМ можеше да изгради околу 40-ина современи болници кои ќе бидат од корист за граѓаните,...
ТОП Македонија Политика Економија

Груевски: СДСМ ја замаглува вистината, граѓаните ќе плаќаат повисоки сметки за струја

Со чекорите кои СДСМ ги презема, граѓаните ќе плаќаат повисоки сметки за електричната енергија, оцени во неделата поранешниот премиер...
ТОП Македонија Политика

Груевски: Лагите на СДСМ веќе првиот месец излегоа на виделина со намалувањето нa просечната плата (ВИДЕО)

Првиот месец по доаѓањето на СДСМ на власт, наместо зголемување на просечната плата, нели Зоран Заев ни кажуваше дека просечната плата...
ТОП Македонија Политика

Кржалоски: Владата на СДСМ за две недели потроши над 20 милиони евра за лични потреби и партиски вработувања

Владата предводена од СДСМ ги троши парите на граѓаните без милост и расипнички управува со државната каса и за четирианесет дена потроши...
ТОП Македонија Политика

ВМРО-ДПМНЕ: Со парите од девизните резерви и аукциите СДСМ можеше да набави 33.400 инкубатори за новороденчиња

Набавка на еден современ инкубатор чини околу 10.000 евра, а за неполни три месеца неспособната влада на СДСМ од девизните резерви и од...