Магазин

Цеца донираше 5 илјади евра за манастир

Цеца донираше 5 илјади евра за манастир

Српската фолк ѕвезда Цеца Ражнатовиќ на Велигден донираше половина милион динари, односно нешто помалку од пет илјади евра за манастирот Рајиновац кај Гроцка.

Токму тука Цеца заедно со сестра и’ Лидија и зетот Предраг Оцколјиќ го дочека најголемиот христијански празник.

Цеца е еден од најголемите добротвори на православниот храм. Таа редовно не посетува, доаѓа на литургии, дарува, но никогаш не сакала за тоа да се говори. Таа прави добро и добро ќе и’ се врати, вели извор од црквата за српски „Телеграф“.

Цеца постела за време на целиот пост, па со задоволство го прифатила повикот да присуствува на велигденската вечера што била организирана по литургијата.