Магазин

Цеца: Се пронајдов, мојот пат е верата

Цеца: Се пронајдов, мојот пат е верата
Цеца: Се пронајдов, мојот пат е верата

Манастирот Ријиновац во Бегаљица е место каде што фолк дивата Цеца Ражњатовиќ го нашла своето духовно спокојство кое и помогнало во најтешките животни ситуации.

Таа, воедно помага во обнова на манастирот кој датира од 15 век, и кој се наоѓа на свлечиште, а пред неколку дена, со неа воманастирот дошле и бројни нејзини колеги за со доброволни пролози да помогнат за неопходната еконструкција на објектот.

Погледнете зошто баш тука Цеца го пронашла својот духовен мир, како изгледала средбата со патријархот и кој се’ од познатите присуствувал на лиитургијата…