Бразил2014,Спорт

Цела армија ги чува Англичаните во Рио де Жанеиро

Цела армија ги чува Англичаните во Рио де Жанеиро

Невидени безбедносни мерки беа преземени од страна на органзаторите на Светското фудбалско првенство за англиската репрезентација во Рио де Жанеиро . Само што излегоа од автобусот англиските фудбалери беа опколени од специјалците кои сосзадоа силен кордон околу нив.

Хотелот “Ројал Тулип” каде се сместени Англичаните исто така е максимално обезбеден . Над базниот камп на Англичаните постојано патролира воен хеликоптер , а во малиот залив крај логорот беше забележана подморница, откри британскиот весник Мирор.