Македонија

Цела естрада ќе пее за ВМРО-ДПМНЕ

Цела естрада ќе пее за ВМРО-ДПМНЕ

Имињата кои ќе пејат за политичките партии на овие избори се најверојатно истите кои пее ја и на локалните избори.

Изборната химна на ВМРО-ДПМНЕ ја изведуваа Каролина Гочева, Наум Петрески, Елена Ристеска, Миле Кузмановски, Калиопи, Тијана Дапчевиќ и Владо Јаневски.

На митинзите на СДСМ, пак, пееја само Ленче Кукиќ и тоа во Струмица и Бени Шаќири од Нон-стоп.