среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 48

Целосна реконструкција на „Свети Наум Охридски“

Нова опрема и целосна реконструкција на „Свети Наум Охридски“ во Скопје

Целосна реконструкција на „Свети Наум Охридски“

Целосна реконструкција на „Свети Наум Охридски“

Поврзани вести

Министерот за здравство, Никола Тодоров најави нова опрема и целосна реконструкција на „Свети Наум Охридски“ Скопје, односно старата градска болница.

Инвестиција вредна над 140 милиони денари

 Ќе инвестираме околу 140 милиони денари или околу 2,3 милиони евра во комплетна реконструкција на внатрешноста на установата и за набавка на нова медицинска опрема за хируршките сали и за Центарот за изгореници, изјави Тодоров.

Околу 4.000 операции годишно

Старат градска болница или поново „Свети Наум Охридски“ има капацитет за над 220 илјади пацинти, а во неа се изведуваат околу 4 илјади операции на годишно ниво.

 

Болницата внатрешно не била реновирана повеќе од 80 години, а во 2002. година е поставена нова фасада.

Најчитани вести