петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 47

Мобилизирани екипите на градскиот штаб за заштита и спасување

Градскиот штаб за заштита и спасување беше активиран уште од првиот земјотрес, додека вечерва истиот е целосно мобилизиран (сите јавни претпријатија и Бригадата за противпожарна заштита на Град Скопје) и ќе се следи состојбата на терен.

22223

Последни вести

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски вечерва одржа состанок со градоначалниците на општините на Град Скопје, нивни претставници, директорите на јавните претпријатија на Град Скопје и Бригадата за противпожарна заштита на Град Скопје околу земјотресите кои го погодија Скопје.

Градоначалникот Трајановски на присутните им ги пренесе заклучоците и задолженијата донесени на денешната седница на Управувачкиот комитет за справување со кризи.

222

Управувачкиот комитет за справување со кризи ги задолжи општинските кризни штабови да формираат екипи кои, заедно со стручните лица од ИЗИИС, ќе извршат увид во состојбите на терен во нивните општини, посебно на патната инфраструктура, водовод и канализација, инфраструктура поврзана со преносот на топлинска и електрична енергија, станбените згради и останатите објекти за домување.

Градскиот штаб за заштита и спасување беше активиран уште од првиот земјотрес, додека вечерва истиот е целосно мобилизиран (сите јавни претпријатија и Бригадата за противпожарна заштита на Град Скопје) и ќе се следи состојбата на терен.

 

Најчитани вести