среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 49

Целосно реконструирана градинката „13 Ноември” во Центар

По долги години, конечно е решен огромниот проблем со влагата, кој имаше штетни последици врз здравјето на децата и вработените.

gradinka-13-ti-noemvri-1

Последни вести

 

По 65 години, општина Центар комплетно ја реконструираше градинката “13 Ноември“.

Од дотраениот и руиниран објект, останаа само ѕидовите. Се’ друго е ново, квалитетно, современо и според сите највисоки еколошки стандарди за ваков тип на објект.

Градинката е на површина од 2350 м2, и денес децата добија многу подобри услови за престој и воспитување.

gradinka-13-ti-noemvri-2

gradinka-13-ti-noemvri-3

Фасадата е енергетски-ефикасна, со весели бои. Реконструирани се канцелариите, ходниците, санитариите и целосно е обновен подрумскиот простор, каде што се сместени сушара, перална и машински простории за парно.

По долги години, конечно е решен огромниот проблем со влагата, кој имаше штетни последици врз здравјето на децата и вработените.

На местото на искршениот и опасен паркет и ламинат, поставен е нов и квалитетен паркет. Градинката доби нови, нелизгачки плочки , прозорци, грејни тела и нови изолациски подови.

gradinka-13-ti-noemvri-4

gradinka-13-ti-noemvri-5

gradinka-13-ti-noemvri-6

Според стандардите за производство и пласман на храна-HACCP, кујната е изработена според сите стандарди, а храната се доставува со лифт.

Поставени се и две рампи за децата со посебни потреби.

gradinka-13-ti-noemvri-7

Градинката „13 Ноември“ е современ, енергетски ефикасен објект, реконструирана со најквалитетен еколошки материјал, а децата добија услови како од бајките.

Најчитани вести