Македонија

Целта на МТСП е безгрижно детство, повеќе вработени и достоинствена старост

Целта на МТСП е безгрижно детство, повеќе вработени и достоинствена старост

Низа спроведени проекти, голем број на реформи, измени на закони, хуманитарни акции. За нешто помалку од една ипол година, Диме Спасов како министер за труд и социјална политика, ги продолжи започнатите и почна нови, од суштинска важност, проекти за доброто на сите категории на граѓани.

Во интервју за Курир, Спасов говори за повеќе теми и реформи спроведени во повеќе сфери .

Соработува со многумина, но ниту нуди ниту бара компромис кога станува збор за заштита на децата. За нив има најголем дел на проекти, а најновиот од нив е оној кој има за цел да го зголеми бројот на згрижувачките семејства.