Економија

Цените на становите нема да се намалуваат

Цените на становите нема да се намалуваат
Цените на становите нема да паѓаат и покрај поголемата понуда на пазарот од реалната потреба на граѓаните – велат градежниците. Од Градежната комора сметаат дека доколку цените на становите паднат, градежниците ќе работат во загуба. Во моментов инвеститорите се задоволни од продажбата на станови.
Индустријата која е двигател на македонската економија минатата година оствари раст од 4,4% и затоа во градежништвото континуирано се отвараат нови работни места, изјави министерот за финансии, Ставрески на отварањето на Саемот за градежништво.