петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Чаир доби контејнери за пластичен отпад

kon1

Последни вести

Општина Чаир освен со набавка со нови контејнери пред неколку недели, овие денови во соработка со ЈП „Комунална Хигиена„ се опреми со PET контејнери.

Овие контејнери се глобално познати како сигурни, кои се предвидени за отпад составен од рециклиран пакуван материјал, како што се пластичните шишиња, вклучувајќи ги и оние за вода, безалкохолни пијалоци и сокови, кои можат да се рециклираат

На овој начин ќе се подобри еколошкиот поглед на нашата општина и ќе го подигне нивото на свест за зачувување на животната средина од страна на граѓаните на Чаир.

kon

Најчитани вести