Свет

Чамец со илегални имигранти потона во Средоземно Морe

Чамец со илегални имигранти потона во Средоземно Морe

Околу 170 илегални имигранти се исчезнати откако вчера потона чамец во близина на брегот на Либија.

Спаувачките екипи вчера успеале да спасат 16 луѓе, а од морето извадиле 15 тела.

Според либиската крајбрежна стража чамецот со 200 Сомалијци и Еритрејци патувал кон Италија.