среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 9

Чавков: Евидентна е спрегата на одредени политички структури со класични криминални здруженија

cavkov-otcet

Поврзани вести

Во врска со акцијата на МВР за печатење на фалсификувани лични карти и Чаушот, заменик министерот за внатрешни работи Митко Чавков истакна дека се работи за класична  криминална организација, здружение  кое има широк географски опсег на криминалните активности.

Тој посочи дека и овој пат се потврдува дека е евидентна спрегата на одредени политички структури со класични криминални здруженија.

Уште пред година и пол дена кога беше лансирана информацијата дека МВР наводно печатело фалсификувани патни исправи, се подготвуваше атмосфера за дискредитација на системот на МВР. Но професионалните структури во рамките на МВР работеа макотрпно и сега овој случај е во судски процес за кој мислам  дека е доста напредна фаза. Мислам дека наскоро ќе има проширување на активностите во врска со овие криминални активности и по мое длабоко убедување ќе добие судски расплет бидејќи има апсолутни цврсти докази, рече Чавков.

Најчитани вести