петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 0

Чавков на Салцбург Форумот во Бугарија

Предвидено е во рамки на Салцбург Форумот заменик министерот Чавков да има свои излагања околу миграцијата низ западно-балканската рута како и околу ЕУ перспективите на земјите од западниот Балкан.

Телеграма од Чавков до службите во МВР

Телеграма од Чавков до службите во МВР

Поврзани вести

Заменик министерот за внатрешни работи Митко Чавков учествува на средбите на министрите за внатрешни работи во рамки на Салцбург Форумот (чиишто актуелен претседавач е Бугарија) и Конвенцијата за полициска соработка на земјите од југоисточна Европа чиишто, пак, актуелен претседавач е токму Република Македонија.

Форумот се одржува денес и утре  во Софија, Република Бугарија.

Предвидено е во рамки на Салцбург Форумот заменик министерот Чавков да има свои излагања околу миграцијата низ западно-балканската рута како и околу ЕУ перспективите на земјите од западниот Балкан.

Исто така заменик министерот Чавков ќе има свои обраќања и во рамки на состанокот на PCC SEE, и тоа околу правната основа на PCC SEE во контекст на справување со заканите кои се јавуваат од зголемениот проток на мигранти како и за стратешката и практична ориентација на процесот за имплементација и идната финансиска поддршка.

Најчитани вести