среда, 16 август 2017  |  Вести денес: 46

Чавков: Нема простор за импровизации во полициското работење

Дополнително со новите законски измени нема да може било кој министер да ги злоупотребува своите овластувања и да го нарушува системот на кариерата, вели Директорот на Бирото за јавна безбедност Митко Чавков.

cavkov

Последни вести

Директорот на Бирото за јавна безбедност Митко Чавков во гостувањето во емисијата „Од наш агол“ на МРТ говори за донесените измени и интервенции во Законот за внатрешни работи и Законот за полиција.

Чавков појаснува зошто имало потреба од интервенции во законот бидејќи законските измени од 2003-та не биле доволни и се покажале како слабост особено и пред безбедносните ризици.

Дополнително со новите законски измени нема да може било кој министер да ги злоупотребува своите овластувања и да го нарушува системот на кариерата.

Сите детали и информации погледнете ги во видеото во продолжение.

Најчитани вести