сабота, 19 август 2017  |  Вести денес: 0

Чавков: Реформите ја доближија македонската полиција до европската практика

Расте и бројот на нови откривања на криминалот во Македонија, голем број на резултати кои беа видливи како што се извештаите на стејдепартментот за борба против трговија со луѓе и извештаите на транспареншн интернационал за корупција во државата вродија со плод.

cavkov-640x339

Последни вести

Во министерството за внатрешни работи можеме да ја видиме разликата во изминатите години па се до денес. Во 2006-та година кога ВМРО-ДПМНЕ дојде на власт морам да потенцирам дека бевме затекнати со многу законски решенија во министерството од времето на Југославија, ние како министерство од тој период па се до денес направивме многу, како и се донесоа законски решенија и подзаконски акти во министерството, потенцираше директорот на БЈБ Митков Чаквов на панел-дискусијата организирана од ВМРО-ДПМНЕ.

Тој посочи дека од 2006 година па досега се направени многу реформи со  што македонската полиција се доближи до европската практика и методологија.

-Имавме стратешки пристап при што цел ни беше да обезбедиме проактивност во полициското работење, партнерство со останатите институции на системот и превенција, рече Чавков.

Најчитани вести