петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 0

Чешка во Македонија може да испрати полицајци за справување со бегалската криза

За испраќањето на помошта во Македонија идната недела во чешкиот главен град ќе разговараат претставници на земјите на Вишеградската група (В4), во која покрај Чешка се и Словачка, Полска и Унгарија.

Чешка во Македонија може да испрати полицајци за справување со бегалската криза

Чешка во Македонија може да испрати полицајци за справување со бегалската криза

Поврзани вести

Чешка би можела да и помогне на Македонија во совладувањето на бегалската криза со испраќање контингент полицајци, изјави чешкиот министер за одбранa Мартин Стропницки, објави МИА.

За испраќањето на помошта во Македонија идната недела во чешкиот главен град ќе разговараат претставници на земјите на Вишеградската група (В4), во која покрај Чешка се и Словачка, Полска и Унгарија.
Во моментот, Чешка со десетици војници помага во Унгарија и Словенија

Најчитани вести