понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 1

Чешката полиција се подготвува за прилив на мигранти

ceska

Последни вести

Полицијата во Чешка на границата со Австрија спроведува вежби за да се подготви за евентуален рилив на голем број мигранти.

Во вежбите учествуваат 200 полицајци и 20 цариници, а целта е да се зголеми подготвеноста за контрола и регистрирање бегалци на граничните премини долг 464 км. долгата граница со Австрија.

Полицијата и армијата во Чешка слични вежби спроведоа во септември.

Најчитани вести