среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 0

Честитка од Јолевски по повод Денот на сесловенските просветители

Министерот за одбрана Зоран Јолевски упати честитка до вработените во Министерството, до припадниците на Армијата на Република Македонија и до сите граѓани по повод 24 мај - Денот на сесловенските просветители.

132345276

Поврзани вести

-Делото на браќата Кирил и Методиј има највисока цивилизациска вредност. Нивната упорност и вербата во моќта на писменоста ни овозможија да зачекориме во светот на цивилизирани нации со развиена културолошка свест, подготвени да ја запишуваме нашата долга историја, истакнува Јолевски во честитката.

Нам, како што додава, ни останува одговорноста преку интензивен развој на образованието во сите области, да продолжиме да одиме на патот кој го трасираа браќата Кирил и Методиј.

– Министерството за одбрана во континуитет вложува напори за развој на Воената академија, која е срцевината на военото образование во Република Македонија. Токму затоа работевме и на издигнување на академијата во Национален универзитет за одбрана кој ќе има капацитет за креирање на идните воени лидери кои како дел од Армијата на Република Македонија ќе даваат свој несебичен придонес во рамките на Северноатлантската алијанса, додава министерот Јолевски.

Најчитани вести