петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 16

Честитка од СДСМ по повод празникот католички Велигден

Големите празници носат и голема духовната сила, потребна на секој кој се определил за патот на доброто, стои во честитката од Заев.

12102014163140_сдсм

Последни вести

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, во чест на најголемиот христијански празник Воскресение Христово – Велигден, упати честитка до Бискупот скопски и апостолски егзарх во Македонија, Киро Стојанов, како и до сите граѓани од католичка вероисповед и други кои го празнуваат денешниот ден.

– Ова се времиња на големи предизвици, што ја искушуваат вербата во вистината и правдата и истрајната посветеност кон базичните вредности на човековата личност што водат кон спокој.Но, секој предизивик е шанса за нов почеток. Големите празници носат и голема духовната сила, потребна на секој кој се определил за патот на доброто, стои во честитката од Заев.

Тргнувајки од овие чесни определби, се подвлекува, да ја исполниме нашата обврска како луѓе и заедно да градиме општетство на задоволни и среќни граѓани, низ меѓусебна поддршка, разбирање и почит.

Најчитани вести