Политика

Четири дена до крајот на изборната кампања

Четири дена до крајот на изборната кампања
На четири дена до крајот на изборната кампања денеска партиите и коалициите кои учествуваат на предвремените парламентарни избори продолжуваат со презентација на нивната изборна програма пред граѓаните.

Коалицијата „За подобра Македонија“ предводена од ВМРО-ДПМНЕ ќе одржи митинзи во Берово и Делчево, а Коалицијата „За живот во Македонија“ ќе има митинг во Крива Паланка и Куманово.

Изборниот караван на Коалицијата за промени и правда, предводена од Демократскиот сојуз ќе го посети Куманово, а попладне ќе одржи митинг во „Жена парк“ во Скопје.

Коалицијата Алијанса за Албанците според нивната изборна агенда ќе ја претстави изборната програма на митинг во Тетово.

Пред граѓаните во текот на денот ќе биде претставена изборната програма и од страна на носителите на кандидатски листи за пратеници.