Секс

Четири лаги и две вистини за сексот

Четири лаги и две вистини за сексот

Сексот е уживање за кое не треба многу да се зборува, туку само да се препушти на страста и чувствата. Сепак, ви претставуваме две вистини и четири лаги за сексот.

1. Машкиот полов огран е најдобриот „алат“ за постигнување на женски оргазам

Лага. За дури 81 отсто од оргазмите кај жената е всушност одговорен оралниот секс. Во некои сексуални пози жените не можат да дојдат до оргазам, без оглед на големината и техниката на „алатот“.

2. Врвот во сексуалноста жените го постигнуваат на 28, а мажите на 18 години

Вистина. Иако постојат исклучоци, нивото на естроген е највисок во доцните 20-ти години во животот, додека нивото на машкиот хормон тестерон е најголем во тинејџерските денови.

3. Во просек мажите можат да издржат 10 минути пред да доживеат оргазам

Лага. Мажите во просек можат да издржат без оргазам околу 4-5 минути. Повеќе од тоа се смета за надпросечен.

4. Жените не сакаат порно филмови

Лага. На жените им е потребно се на се неколку минути гледање на порно филмови за да се возбудат, но за разлика од мажите за нив повозбудлив е воведот и предиграта, отколку самиот сексуален чин во филмот.

5. Сонцето го зголемува сексуалниот нагон кај мажите

Вистина. Само еден час на сонце може да го зголеми сексуалниот нагон кај мажите за дури 70 отсто, но и да предизвика и силна реакција кај жените.

6. Сексот во бракот со годините станува полош

Лага. Брачните парови се многу позадоволни од сексуалниот живот од оние кои не се во врска. Освен што се слободни и знаат што ги задоволува, паровите во бракот често водат љубов.