Свет

Четири лица приведени во Монпеље поради осомниченост за подготовка на терористички напад

Четири лица приведени во Монпеље поради осомниченост за подготовка на терористички напад

Според информации на телевизијата Ем-5, групата има намера да изврши напад на терористи самоубиец во туристичка зона во Париз.

При претресот кај лицата биле најдени експлозивни направи и компјутери. Полицијата им влегла во трага преку набљудување на социјални мрежи.