Свет

Четири лица загинаа во забавен парк во Австралија

Четири лица загинаа во забавен парк во Австралија

Несреќата се случила на возењето кое симулира пловидба по речни брзаци кога се преврти сплав кога поминувал вештачка река.

Портпаролката на Дримвол, Миш Патерсон изјави дека двајца мажи и две жени загинале и оти нема информации како се случила несреќата. Таа додаде дека паркот е затворен по несреќата.