Свет

Четири лица застрелани на Универзитет во Сиетл

Четири лица застрелани на Универзитет во Сиетл

Четири лица се застрелани на Универзитет во Сиетл.

Вооруен маж отворил оган, а вработените во Универзитетот успеале да го фатат и разоружаат напаѓачот.

Дваесетгодишно момче им подлегнало на повредите, 20-годишна девојка е во критична состојба, а други две момчиња на возраст од 24 и 22 години се во стабилна состојба и немаат опасност по своите животи.