сабота, 19 август 2017  |  Вести денес: 21

Четири нови заслувања за ФК „Македонија Ѓорче Петров“

Фудбалскиот клуб ФК „Ѓорче Петров“ ќе добие нови засилувања во редовите. Заслугата оди на адреса на менаџерот Хекни Новотни кои успеал да обезбеди договор со фудбалерите од времетраење од една година.

„ѓорче петров“

Поврзани вести

Фудбалскиот клуб „Македонија Ѓорче Петров“ доби четири нови засилувања во редовите.

Заслугата оди на адреса на менаџерот Хекни Новотни кои успеал да обезбеди договор со фудбалерите од времетраење од една година.

Фудбалерите се професионалци од африканската држава Мали и се големо освежување за фудбалскиот клуб од скопската населба Ѓорче Петров.

16684674_10211149986972772_1719179921_n

Амадоу Алоу Сисоку Позиција: десен бек Висина: 182 цм Тежина: 62 кг Одиграни натпревари: 132 Дадени голови: 29

Амадоу Алоу Сисоку
Позиција: десен бек
Висина: 182 цм
Тежина: 62 кг
Одиграни натпревари: 132
Дадени голови: 29

 

Диасана Џозеф Позиција: десен напаѓач Висина: 184 цм Тежина: 71 кг Роден: 12.3.1997

Диасана Џозеф
Позиција: десен напаѓач
Висина: 184 цм
Тежина: 71 кг
Роден: 12.3.1997

 

Абдула Ибрахим Тунгара Позиција: бек Роден: 1999

Абдула Ибрахим Тунгара
Позиција: бек
Роден: 1999

 

Диасана Гај Позиција: лев напаѓач Висина: 170 цм Тежина: 69 кг Одиграни натпревари: 114 Дадени голови: 62 Роден: 1.1.1999

Диасана Гај
Позиција: лев напаѓач
Висина: 170 цм
Тежина: 69 кг
Одиграни натпревари: 114
Дадени голови: 62
Роден: 1.1.1999

Најчитани вести