недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 13

Четири пожари беснеат низ Македонија

Четири пожари во моментов се активни низ земјава. Авиони на Дирекцијата за заштита и спасување денеска повторно се активирани за гаснење

Изби пожар во Македонска Каменица

Изби пожар во Македонска Каменица

Последни вести

Четири пожари во моментов се активни низ земјава. Авиони на Дирекцијата за заштита и спасување денеска повторно се активирани за гаснење на пожарот кај селото Крапа во Македонски Брод. Пожарот е се уште активен и добива пошироки размери.

Теренот, според ДЗС, е висок и непристапен, а нивните авиони и вчера беа ангажирани за гаснење на огнената стихија.

Активен е и пожарот над село Теово. На лице место за гасење на пожарот се ангажирани десет вработени на „Македонски шуми“ и припадници од Дирекцијата за заштита и спасување.

Пожарот кај село Горно Јаболчиште е на недостапен терен и се уште е активен. Еден дел е локализиран. Гори деградирана шума. На лице место во гасење на пожарот ангажирани се вработени на „Македонски шуми“.

ДЗС информира дека денеска избувнал пожар кај село Јаболце, Скопско и оти во негово гасење се ангажирани вработени во „Македонски шуми“.

Пожарот кај село Порој е локализиран изурината. Во гасење на пожарот беа ангажирани протипожарните авиони на ДЗС, а беа и сеуште се ангажирани и вработени во Дирекцијата од Тетово, Град Скопје и Кисела Вода, ТППЕ Тетово и од општината.

Најчитани вести