Магазин

Четири работи што не смеете да ги трпите на гинеколошки преглед

Четири работи што не смеете да ги трпите на гинеколошки преглед

На ниту една жена не и е лесно кога оди на гинеколошки преглед, но не смеете да трпите вакво однесување на лекарот.

Не постои ниту една жена што среќна оди на гинеколог. Секоја жена со месеци психички ќе се подготвува за тој преглед што мора да се направи барем еднаш годишно. Освен што е понижувачки кога одите на преглед, жените стравуваат дека е можно да им откријат, не дај Боже, некоја тешка болест.

Покрај тоа, гинеколозите знаат понекогаш да бидат непријатни како и самиот преглед. Еве што не смеете да трпите од гинекологот:

  1. Осудување

Со гинеколозите разговараме за еден од најинтимните делови на нашиот живот. Мора да бидеме искрени за време на прегледот за да можеме полесно и побрзо да ги востановиме причините за нашите здравствени проблеми, но голем број жени често не се искрени поради стравот дека нивните гинеколози ќе ги осудуваат.

Имајте на ум дека ваша должност е да бидете искрени, а нивна – професионалност. Тие во ниту еден миг несмејат да ве осудуваат поради било кој детал од вашиот сексуален живот. Во предвид доаѓаат само професионалните совети што ќе ви помогнат подобро да го разберете најинтимниот дел од вашето тело и да го зачувате здравјето.

  1. Наметнување на лични уверувања

Тие се обврзале…