сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 18

Четири симптоми кои предупредуваат на срцев удар (ВИДЕО)

Доктор Чонси Крандал креирал специјална бесплатна видео презентација за четири предупредувачки симптоми на кои треба посебно да се обрне внимание.

Четири симптоми кои предупредуваат на срцев удар

Четири симптоми кои предупредуваат на срцев удар

Поврзани вести

Телото се обидува да не предупреди денови порано, недели, понекогаш дури и еден до два месеци пред самиот удар.

Доктор Чонси Крандал креирал специјална бесплатна видео презентација за четири предупредувачки симптоми на кои треба посебно да се обрне внимание.

Треба да се обрне внимание на болката во градите, иако секоја болка во градите не мора да значи и срцев удар. Може да се почувствува и болка во вратот, рацете, грбот, па дури и во вилицата. Вториот знак се потењето и мачнината. Третиот знак се проблеми со дишењето, а четвртиот знак е проблем со желудникот.

Јасна е врската помеѓу одложувањето на лекувањето на симптомите на срцев удар и на смрт или заболување, покажуваат статистиките.

Поради тоа е многу важно да знаете што вашето срце сака да ви каже со знаците за предупредување кои се прикажани во видеото.

 

Најчитани вести