Македонија

Четири земјотреси за неколку часа ја погодија Македонија

Четири земјотреси за неколку часа ја погодија Македонија

Претходните два последователни земјотреса го потресоа југозападниот дел на Македонија. Потресите беа регистрирани вчера во 18:33 и 18:41 часот и предизвикаа вознемиреност кај граѓаните на Битола и Охрид.

Според информациите на Европската сеизмичка лабораторија, епицентарот на земјотресите е лоциран на територијата на Република Македонија, 85 километри југозападно од Скопје со епицентри на 10 односно пет километри под земјината површина и интензитет од 4,8 и 4,9 степени според Европската макросеизмичка скала.

Официјалните податоци говорат дека имало и четврти земјотрес вечерва во нашата земја.

zemjotresi