Македонија,Политика

Чичаковски и СДСМ ќе носат одговорност ако ситуацијата ескалира

Чичаковски и СДСМ ќе носат одговорност ако ситуацијата ескалира

Ако Чичаковски ја изврши задачата од Заев и партнерите и ситуацијата ескалира тој заедно со неговите сопартијци од СДСМ ќе сносат лична историска одговорност.

Претседателот на ДИК, вчера ненадејно ја напушти Државната комисија и од 12 часот на пладне го снема, буквално како да „пропадна во земја“ и беше отсутен до околу 20 часот.

На 26 часа откако беа затворени гласачките кутии, ДИК конечно ги соопшти изборните резултати. Сепак, останува нејасно, каде беше и што правеше Чичаковски во период од 8 часа?

Купуваше ли време за СДСМ?

Дали Чичаковски ја договараше и заедно со членови на СДСМ ја планираше стратегијата која се спроведува сега?

cicakovski-sredba-nikolovski

За потсетување, на почетокот на септември, Чичаковски беше забележан на средба со Љупчо Николовски, тогашен дополнителен заменски министер за земјоделие од СДСМ и со Игор Милев, член на ДИК од СДСМ.