Чипс од рерна со вкус на пармезан

Ако сакате да пробате домашен чипс кој содржи премногу маснотии, а воедно мошне лесно и брзо се подготвува, тогаш еве еден интересен рецепт.

Состојки

4 поголеми компири

1 лажица стопен путер

3 лажици рендан пармезан

Прстофат мелена пиперка

Сол и бибер по вкус

Подготовка

  1. Излупете го компирот и исечете го на тенки кругчиња. Прелијте ги со стопениот путер и наредете ги на плех обложен со хартија за печње. Врз компирите истурете пармезан, пиперка, сол и бибер.
  2. Испечете го чипсот во рерна загреана на 220 степени додека не порумени, околу 20 минути.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.