Балкан

Член на турската владејачка партија е убиен во Истанбул

Член на турската владејачка партија е убиен во Истанбул

Кандидат од владејачката партија за локалните избори што ќе се одржат на 30 март, бил убиен во вчера вечер во вооружен напад во една истанбулска населба, пренесе „АФП“.

Нападот е извршен пред канцеларијата на Партијата на правдата и развојот во квартот Бејликдјузју, што се наоѓа во европскиот дел на градот.

Жртвата е кандидат за општински советник за регионот. Мажот бил застрелан од непознат напаѓач.

Малку подоцна е уапсен еден осомничен.