Свет

Човек се самозапали во Австралија, 26 лица повредени

Човек се самозапали во Австралија, 26 лица повредени

Полицијата соопшти дека мажот влегол во филијала на Комонвелт банка во Мелбурн, носејќи запалива течност, а според неофицијални информации тој се полеал со течностa и се самозапалил.

Очевидец изјавил дека слушнал силна експлозија и врескање од деца.

Полицијата го истражува мотивот за инцидентот и дали станува збор за тероризам.