Секс

Чудни начини за постигнување оргазам

Чудни начини за постигнување оргазам

Во истражувањето спроведено на Универзитетот Индијана, откриено е дека некои жени може да доживеат оргазам и додека вежбаат. Иако не постои некоја магична техника, многумина истакнуваат дека јогата е најдобра за нешто такво.

За некои од овие чудни начини за постигнување оргазам можеби нема да верувате ниту дека постојат.

  1. За време на вежбање

Иако се смета дека не постои некоја магична техника, многумина истакнуваат дека јогата е најдобра за такво нешто, а дека повторувањето е клучно. Воман Хелт ја истакнува вежбата во која легнувате на стомак, а сланките ги поставувате на земја до градите. Рацете се свиткани во лактите. Потоа полека го кревате горниот дел од телото, додека долниот останува на подот. Нозете треба да бидат цврсти и собрани и во вежбата да се вклучат и мускулите на задникот. Задржете ја таа поза 7 до 10 вдишувања.

  1. За време на спиење

Тоа може да се случи за време на РЕМ фазата од сонот, кога се јавуваат и поголем дел од соништата и тоа благодарение на зголемениот проток на крв во вагината.

  1. Преку брадавиците

Еве како функционира тоа: со стимулација на брадавиците се испушта окситоцин, кој може да предизвика контракции во матката и во родницата што се поврзани си оргазмот. Тоа носи зголемен проток на крв во гениталиите, а за некои среќнички и оргазам.

  1. За време на породувањето

Ако не сте знаеле за време на породувањето може да се стимулираат истите подрачја, како кога правите бебе.

  1. Ментален оргазам

Лејди Гага еднаш изјави дека може сама себе си да си даде психички оргазам. „Се работи за комбинација од дишење, фантазии и давање дозвола да се фокусирате сами на себе си“, открива секс терпаветот Џина Огден.