Балкан

Чудо на големиот празник Свети Илија: Заплакаа иконите во манастир

Чудо на големиот празник Свети Илија: Заплакаа иконите во манастир

Големо чудо се случило вчера на големиот празник Свети Илија во манастирот Свети Лука. Иконите на Свети Лука и Свети Алексеј заплакале на големиот ден. Во манастирот, според српските медиуми, се ширел специфичен мирис.

Овие икони последен пат заплакале на 24 април.

Од манастирот велат тешко е да се објаснат ваквите појави бидејќи само Бог ги разбира.