петок, 24 март 2017  |  Вести денес: 61

ЦУК: Штетите може да се пријавуваат на имејл

Екипи од Институтот за инженерство и инженерска сеизмологија (ИЗИИС) заедно со претставници од скопските општини, денеска и во наредните денови ќе направат увид во станбените згради и во останатите објекти за домување каде што се пријавени штети.

cuk

Последни вести

Центарот за управување со кризи (ЦУК) апелира до граѓаните кои не можат да добијат слободна линија на бесплатниот телефонски број за итни повици 195 да испратат податоци (име, презиме, телефонски број за контакт, точна адреса и краток опис на штетата предизвикана од земјотресот) на mail@cuk.gov.mk.

Екипи од Институтот за инженерство и инженерска сеизмологија (ИЗИИС) заедно со претставници од скопските општини, денеска и во наредните денови ќе направат увид во станбените згради и во останатите објекти за домување каде што се пријавени штети, соопшти Одделението за односи со јавност и протокол на Центарот за управување со кризи.

Најчитани вести