Магазин

Чувајте се од овој знак во хороскопот: Може страшно да ве повреди

Чувајте се од овој знак во хороскопот: Може страшно да ве повреди

Тие си заминуваат веднаш штом ќе престане страста во односот.

Овен

Тие исчезнуваат веднаш штом ќе исчезне страста. Припадниците на овој знак се вљубуваат брзо и со целото срце. Врската со нив е динамична и страствена, а нивните емоции се длабоки. Во љубивта често се непромислени, а расправиите со нив се чести, па маѓепсаниот круг на кавгите и смирувањата може да се протега прилично долго или додека не исчезне страста. Штом тоа ќе се случи, тие излегуваат од односот.

Мажите во знакот Овен

Изглед

Воглавно се високи, со атлетска градба и посветол тен и коса. Младолики се, имаат весел израз на лицето, чекорат исправено, а сакаат спортска гардероба. Мошне се педнатни, освен во зрелите години кога може претерано да се опуштат. Со текот на годините добива се посериозен изглед, иако долго време делуваат младолико. Имаат продорен поглед и може да делуваат помалку „опасно“ како некој за кого никогаш не сте сигурни што мисли.

Карактер

Тие се самоуверени, бучни, доминантни, детинести, идеалисти, креативни, забавни, музикални, горди, вообразени, достоинствени и амбициозни. Делуваат пристапно и срдечно, многу говорат, а малку кажуваат – посебно за себе си. Не се злопамтила и не се одмаздуваат. Друштвени се и сакаат за се да бидат информирани, да бидат во тек со друштвените настани. Никогаш не отстапуваат од целта и доколку имаат визија за она што сакаат да го постигнат во животот, подготвени се да жртвуваат многу работи.

Кариера, пари

Не се материјалисти, но не прифаќаат да работат било што. Кариерата му е важна само доколку го работат она што го сакаат. Доколку не се задоволни со работата, може да бидат прилично мрзливи. Парите му се важни и сакаат да ги имаат, но не дозволуваат парите да управуваат со нивниот живот, особено ако се земе во предвид дека незнаат да ракуваат со пари.

Љубов

Во душата се кавалери и заштитници, а може да бидат и целосно непредвидливи во нивните реакции затоа што се импулсивни и ако помислад дека партнерката не му се восхитува доволно, ја напуштаат. Несакаат да разговараат за нивните емоции, а често имаат тајни врски за кои никој не знае. Сексот му е поважен од љубовта, иако во душата е романтичар, но и е сомничав дека ќе ја најде идеалната жена. Има мошне едноставен пристап кон сексот и не спаѓа во рафинираните типови на мажи, иако се зависи од подзнакот. Во љубовта не се снаоѓа најдобро кога ќе допушто со неговиот живот да превладуваат емоциите над разумот, а тоа често се случува.

Во љубовта најдобро се сложува со овенот, близнаците, лавот, стрелецот и водолијата.