четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 36

Чуварите на демократијата на панел дискусија со министерот Ивановски

panel500

Последни вести

Во попладневните часови пред младите луѓе во кампот на чуварите на демократијата дискутираше и одговараше на прашањата од младите министерот за информатичко опшество, Иво Ивановски во рамки на панел дискусијата на тема „Младите и иновациите“.

Освен за прашањата и дискусиите за реформите и новите мерки кои ги спроведува Министерството за информатичко опшество, младите се интересираа и за искуството на министерот за досегашната работа, неговите секојдневни навики и новитети во технологијата во светот.

afafafa

Ивановски потенцираше дека денес се поделени првите ваучери за таблет компјутери за студентите, говореше за иновациите во технологиите.

Министерот Ивановски продолжи да се дружи со чуварите на демократијата преку спортски активности. Активностите на кампот на чуварите на демократијата продолжуваат и понатаму.

fsfsf2

Најчитани вести