Свет

ЦИА го режирала обезглавувањето на американскиот новинар?!

ЦИА го режирала обезглавувањето на американскиот новинар?!

Познатата ужасна снимка со егзекуцијата на американски новинар од страна на екстремистичката ИСИС што го потресе светот, е всушност добро изрежиран студенски труд под надзор на ЦИА и Израел.

 Ваквото шокантно тврдење го пласираа турските весници „Тараф“ и „Ватан“, повикувајќи се на извештајот од влијателниот американски весник „Вашингтон пост“.

Турскиот весник, повикувајќи се на американски извори тврди дека во истиот студенски труд е снимен „перформанс“ за наводното извршување на смрттна казна над најбараниот терорист на сите времиња, Осама Бин Ладен.

На интернет се појавија и други слични видео снимки со погубување, кои наводно биле снимени и режирани во истото студио, притоа прикажувајќи меѓународен тероризам за легитимна и неопходна интервенција на Америка.